Snoeien en vellen van bomen

Bent u op zoek naar een tuinman voor het snoeien en vellen van uw bomen in Oost – Vlaanderen dan kan tuinonderhoud Thienpont uit Ninove u uitstekend van dienst zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het vakkundig onderhouden van bomen. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het snoeien en vellen van bomen en gaan zeer vakkundig te werk, zo ben je steeds verzekerd van een kwalitatief onderhoud van uw bomen.

Het snoeien en vellen van de bomen doe je best In de winter

Veel mensen denken dat het snoeien van bomen het beste in de winter kan gebeuren. Maar dit is een foutieve gedachte. In de winter heeft de boom een soort winterstop en het afweermechanisme reageert dan niet of nauwelijks op verwondingen. De beste tijd van het jaar om de boom te snoeien is in de zomer. Voor we beginnen met het snoeien bekijken onze medewerkers hoe de boom eruit ziet en waar hij naar toe moet. Bij het snoeien van bomen moet je snoeien volgens een paar basisregels. Het is raadzaam de snoei van bomen door een professioneel tuinman of boomverzorger te laten doen. De deskundige medewerkers van Thienpont tuinonderhoud kunen dit voor u doen.

Snoeien bomen

Soms is het snoeien van bomen noodzakelijk wegens hinderlijke, overhangende takken of voor het voorkomen van gevaarlijke situaties. Het snoeien van bomen vereist kennis om de gezondheid van de boom niet in gevaar te brengen Wij beschikken over de nodige kennis, inzicht en ervaring om bomen op een professionele manier te snoeien.
Natuurlijk komt de veiligheid van mensen en aanpalende gebouwen op de eerste plaats. We maken dan ook gebruik van professioneel materiaal, waaronder een hoogtewerker, om de bomen op een veilige en correcte manier te snoeien.
Verschillende soorten snoei zijn mogelijk waaronder het opkronen, uitdunnen, reduceren en verwijderen van dood hout.

Vellen bomen

Wij vellen alle bomen op een veilige en professionele manier, met en zonder hoogtewerker. Voor het verwijderen van bomen op delicate plaatsen hebben wij de nodige ervaring en kennis zodanig dat wij de boom als het ware ontmantelen en de stukken gecontroleerd tot op de grond laten zakken. We maken hiervoor zowel gebruik van een hoogtewerker of professioneel klimmateriaal.

Uitfrezen van boomstronken

Wij beschikken over een professionele stronkenfrees, waarmee wij alle stronken tot op 50 cm diepte kunnen uitfrezen, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. In alle gevallen worden de takken en stronken ter plaatse verwerkt en afgevoerd. Uw bomen laten snoeien of vellen? Daar kunnen wij u van dienst mee zijn. Een boom vergt nu eenmaal onderhoud. Onderhoudsvrije nomen die bestaan niet, maar onderhoudsvriendelijke bomen wel.

Bent u geïnteresseerd om je bomen te laten snoeien of vellen?

Wil je graag een prijsofferte voor het snoeien van uw bomen? Of wenst u meer info of een afspraak voor het vellen en onderhouden van uw bomen? Mail naar : info@thienponttuinaanleg.be of vul het contactformulier in.

Waarom bomen snoeien?

Een boom behoeft van nature geen snoei. Er waren reeds bomen op deze wereld voordat er mensen waren en deze bomen werden uiteraard ook niet gesnoeid. Denk ook eens aan het tropisch regenwoud, daar wordt ook niet gesnoeid. De redenen om bomen te snoeien zijn dus altijd vanuit menselijk belang. Reden om bomen te snoeien kunnen esthetiek, veiligheid of bijv. doorgankelijkheid zijn.In dit artikel informatie van een professioneel boomverzorger over het hoe en waarom rondom het snoeien van bomen.

U zult merken dat u voor het snoeien of vellen van bomen in Oost-Vlaanderen u werkelijk het beste kunt werken met Thienpont tuinonderhoud. Wij komen vanuit Ninove ook naar van Aalst, Aalter, Assenede, Berlare, Beveren, Brakel, Buggenhout, De Pinte, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gavere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Hamme, Herzele, Horebeke, Kaprijke, Kluisbergen, Knesselare, Kruibeke, Kruishoutem, Laarne, Lebbeke, Lede, Lierde, Lochristi, Lokeren, Lovendegem, Maarkedal, Maldegem, Melle, Merelbeke, Moerbeke, Nazareth, Nevele, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Gillis-Waas, Sint-Laureins, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Martens-Latem, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waarschoot, Waasmunster, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen, Wortegem-Petegem, Zele, Zelzate, Zingem, Zomergem, Zottegem, Zulte tot in Zwalm Buiten de provincie Oost Vlaanderen snoeien en vellen we ook bomen in West Vlaanderen, Vlaams Brabant, Gent, Antwerpen, Brabant en andere delen van Vlaanderen.

Snoeitips van Bart Thienpont

De winter is de beste periode om bomen te snoeien. Bomen zijn dan winterrust. Bij een kale boom overzie je beter welke takken je weg moet snoeien. Je ziet de vorm van de boom beter. Een boom hoef je niet te snoeien, maar als hij niet te groot mag worden is het verstandig dit wel te doen. Houd daarbij het model van de boom in stand .

Werk met een snoei stappenplan

Je kunt het best een boom snoeien aan de hand van onderstaand stappenplan.

Snoei dubbele koppen weg, kies voor een recht omhoog groeiende hoofdtak.

Bij het opkronen snoei je de onderste takken langs de stam weg, zodat je er onderdoor kunt lopen.

Snoei tegen elkaar schurende takken weg, zo voorkom je wonden.

Schimmels groeien graag in de schuurwonden en verzwakken de bomen.

Snoei maximaal 1/3 deel van de kroon in één keer weg. Snoei je meer weg, dan reageert de boom met veel waterlot.
Sommige bomen zijn een uitzondering om te snoeien en vellen

ABC bomen snoei je niet als ze kaal zijn, zij gaan bloeden bij een wintersnoei wat betekent dat er sap uit de snijwond komt. Denk bij ABC bomen aan Acer (esdoorn), Betula (berk) en Carpinus (haagbeuk). Ook de notenboom (Juglans) gaat bloeden en mag ’s winters niet gesnoeid worden. Snoei de ABC bomen vroeg in de winter of tijdens de zomermaanden.

Bomen vellen

Het vellen van bomen moet je zorgvuldig plannen. Begin er zelf niet aan want het kan gevaarlijk zijn. Bomen moeten steeds geveld worden en in de richting dat u ze wilt laten vallen . Laat deze velwerkzaamheden uitvoeren door een speciialist die dit eenvoudiger kan oplossen dan uzelf. De factor die het vellen van een boom allereerst beïnvloedt is de mogelijke aanwezigheid van grote obstakels in het gebied (bovengrondse leidingen, wegen, gebouwen enz.). Wij zorgen voor de veiligheid van iedereen en zetten waarschuwingsborden neer als mensen door het gebied komen.