Aanleggen van gazon

Aanleggen van Gazon

Thienpont uit Ninove is uw aanbevolen vakman voor het aanleggen van gazon in Belgiƫ. De beste moment om een nieuw gazon aan te leggen is in het begin van het voorjaar. Bij elke prachtige tuin hoort een mooi grasperk, om dit te krijgen en behouden is het erg belangrijk na de aanleg de juiste voeding en onderhoud in acht te nemen.

 

Aanleggen van gazon op een professionele wijze

Aanleggen van GazonWij kunnen uw gras op verschillende manieren aanleggen, door graszaad in te zaaien of door graszoden te leggen. Maak voor jezelf de keuze, ofwel met graszoden of graszaad het gazon aan te leggen. Bedenk van tevoren waarvoor je het gazon wil gebruiken. Is het bijvoorbeeld voor de kinderen, gebruik dan graszoden of graszaad van een sterke grassoort. Een gazon aanleggen met graszoden of zaad? Het resultaat is hetzelfde. Graszoden zijn duurder in maar leveren snel een mooie grasmat op. Het gras is na 4 weken al beloopbaar. Bij een grasmat van zaad moet je eerst wachten tot het gras opkomt en vervolgens twee tot drie maanden wachten voor je er op mag lopen. Voor intensief gebruik moet je zelfs zes maanden wachten.Of je nu kiest voor een prachtig gazon in graszoden, grasmatten of graszaad, Voor Bart Thienpont is een grasveld aanleggen een koud kustje. Wil je werken met zoden of zaad. Het eindresultaat is hetzelfde. Alleen zijn zoden wel een stuje duurder in aankoop, maar het resultaat is wel een mooiere grasmat. Het gras is na enkele weken al beloopbaar. Bij een grasveld van zaad moet je eerst wachten tot het gras opkomt en vervolgens twee tot drie maanden wachten voor je er op mag lopen. Voor intensief gebruik moet je zelfs zes maanden wachten.

Hoe leggen we uw gasperk aan

Voor we beginnen met het aanleggen van het gazon, houden we rekening met de bestaande contouren. We halen eerst alle stenen, takken en andere obstakels weg uit de grond. Staan er nog bestaande planten en bomen dan worden deze verwijderd. Dan gaan we de ondergrond gaan egaliseren dooor middel van harken. Soms is het ook nodig dat we de grond gaan omspitten of freezen Nadien maken we de ondergrond vlak en indien nodig voeren we nieuwe grond aan, is er teveel aarde dan voeren we die af. Daarna en gaan we de ondergrond gaan walsen, dit doen we voornamelijk omdat de ondergrond niet meer zou zakken. Als de ondergrond hard genoeg is gaan we over tot egaliseren met een waterpas zodat de ondergrond vlak en straks komt te liggen..

Bemesten van de ondergrond

Nadien gaan we over tot het bemesten van de ondergrond, dit gebeurd met Marathon Repair dit zorgt ervoor dat de graszoden snel aan de grond vasthechten.

Gras Zaaien

Om een mooi gazon te verkrijgen, is het belangrijk dat we het zaad gelijkmatig gaan verdelen over het perk. Aan de grasrand gaan we het zaad wat dikker zaaien omdat grasranden het zwaar te verduren krijgen. Het zaaien doen we met een speciale strooiwagen zodat het graszaad regelmatig over het prek zal verdeeld zijn.Nadien gaan we over tot het aandrukken van het zaad door middel van walsen. Na het zaaien is het belangrijk om alles meteen te bevochtigen met voldoende water. Indien het warm weer is zal het nodig zijn dagelijks te sproeien. Het zal ongeveer een week duren, voordat het eerste grasstuje zal zichtbaar zijn.
Voor speciale toepassingen of niet zo standaard afmetingen maken wij tevens poorten op maat in ons eigen atelier. Het productgamma dat wij u op deze manier kunnen aanbieden gaat van moderne tot meer klassieke sierpoorten in cottage stijl, en van rustiek smeedwerk tot ballustrades.

Leggen van graszoden

Bij Thienpont ben je ook aan het juiste adres voor het laten aanleggen van een prachtig gazon met graszoden. Of je nu een klein of groot gazon hebt, bij ons kan je altijd rekenen op een professionele aanleg met de hoogste kwaliteit graszoden. Onze firma staat snel en vakkundige paraat voor het aanleggen van tuinen met kwaliteits graszoden. Een natuurlijk de nazorg, wij zijn ook uw partner voor het onderhouden van uw gazon. Als je kiest voor graszoden heb je zeer snel een nieuw gazon, je moet niet wachten tot de graszaden beginnen te kimen.

Contact

Aanleggen van Gazon? Of wil je graag een prijsofferte voor het aanleggen van uw grasperk ? Of wenst u meer info of een afspraak voor het aanleggen van graszoden ? Mail naar : info@thienponttuinaanleg.be of vul het contactformulier in.