Landelijke tuinen – Engelse tuinen – Cottage tuinen ontwerpen-aanleggen-onderhouden

LANDELIJKE TUINEN – ENGELSE TUINEN – COTTAGE TUINEN

U wilt een tuin die bij uw omgeving past, een landelijke tuin die er wild uitziet, kan een Engelse of Cottage tuin zijn. Een zeer herkenbaar kenmerkt voor lplattelands tuinen zijn losse hagen. Nog steeds geven veel mensen aan dat een rustieke tuin een basis begrip is op het platteland. Een dorps tuin kun je perfect laten ontwerpen bij ons.

Landelijke tuinen zijn er in allerlei stijlen, wij maken exclusieve ontwerpen

Heel wat realisaties vallen onder het begrip van landelijke tuinen. Stijlen zoals Engelse tuinen, cottagetuinen … passen allemaal in de categorie landelijk. Wij hechten zeer veel belang aan kwaliteit, zodat u lang plezier zal hebb en van de Cottage tuin. Het beeld van landelijke tuinen moet niet snel vervelen, maar juist een rustpunt bieden in het drukke dagelijkse leven.
Een tuin in nationaal stijl laten aanleggen betekend landelijk, cottage en Engels. Gevoel voor verhouding en harmonie stralen uit de ontwerpen van Tuinaanleg Thienpont ook in uw ontwerp als u denkt aan onbehouwen tuinen.

Op deze website vindt u meer informatie over onze werkwijze, specialisaties en voordelen.

De kenmerken voor een Engelse of Cottage tuin :

Ruig en puur
Nonchalante vormgeving
Bont bloeiende planten
Bloemen, vaak enkelbloemig
Groenten en fruit in de tuin
nvloed van de natuur en dieren
Sobere decoraties en geen strakke lijnen

Dorps tuin laten ontwerpen door Thienpont

Is landelijke stijl uw droom? Bart Thienpont realiseert het graag voor u! Bart is specialist in het ontwerpen en aanleggen van rustieke tuinen. Een landelijke tuin is populairder dan ooit. Zowel bij nieuwe tuinen als renovatie tuinen merken we dat het merendeel van de particulieren nog steeds kiest voor een klassieke tuin. Een landelijke tuin situeert zich ergens tussen een klassieke tuin en een landschapstuin in. Het kleurgebruik in een landelijke tuin is vaak gekend bij een pastoriewoning. In een Coattage of Engelse tuin zie je veel groen met buxus, taxus en leibomen. Ook haagbeuken komen veel voor in landelijke tuinen. De kleuren zijn vaak afkomstig van rozen, hortensias en lavendel. Tinten in wit en blauw of lila komen het meest voor en passen ook het best in een tuin die in het landschap past. Natuurlijke materialen zijn het meeste geschikt voor een landelijke tuin maar ook beton wordt geregeld toegepast.

Een landelije tuin aanleggen begint met een goed ontwerp

Dat ontwerp realiseerd Thienpont graag voor u. Bart vertaalt uw tuin naar een duidelijk ontwerp, zodat u gedurende het aanleggen niet voor verrassingen komt te staan. Bij het ontwerp van uw landelijke tuin volgt Bart Thienpont een 10-stappen-plan. Bij een rustieke Engelse tuin ontwerpen komt er nogal wat bij kijken. Maar Thienpont is gespecialiseerd in de dorps tuinstijl, dus uw kan op uw 2 oren slapen want uw tuinaanleg is in goede handen ! Dus als U een landelijke cottage tuin wilt Thienpont uit Oost-Vlaanderen de perfecte partner voor het aanleggen bouw van uw rustieke droomtuin.

Interesse in een landelijke of plattelands tuin?

Heeft u interesse in een landelijk ontwerp en aanleg afgestemd op uw wensen. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten om de mogelijkheden van een tuin in landelijke stijl te bespreken? Neem dan contact met ons op via info@thienponttuinaanleg.be of vul het contactformulier in. Wij zorgen voor het ontwerp, aanleg en onderhoud van uw landelijke tuin.

In een landelijke tuin is vaak nog een of ander hok of bouwsel dat best aan het oog wordt onttrokken. Klimop doet dat, maar ook de Chinese bruidssluier, Fallopia aubertii. Het is een opvallend snelgroeiende zeg maar onstuimige slingerplant, minder geschikt voor een kleine tuin. De witgroene bloempjes verschijnen in de zomer en worden na de bevruchting enigszins roze. De cottagetuin of landelijke tuin wordt gekenmerkt als een tuin die in het landschap past. Om dit te doen kunt best g