Gebieden van je huis waar je planten moet toevoegen

Het toevoegen van planten aan je huis is een geweldige manier om wat leven en kleur toe te voegen. Het is aangetoond dat het hebben van kamerplanten in veel opzichten goed is voor je mentale en fysieke gezondheid. Daarom is het belangrijk om kamerplanten strategisch in bepaalde delen van je huis te plaatsen.

Badkamer

Een luxe badkamer is een geweldige plek om planten toe te voegen. Ze zuiveren niet alleen de lucht en helpen je gemakkelijker te ademen, maar ze hebben ook andere voordelen, zoals je helpen te ontspannen, je een goede bad ervaring te geven en zelfs de gezondheid van je huid te verbeteren.

Keuken

Er zijn verschillende voordelen van het toevoegen van planten aan je design keuken. Ten eerste helpen planten de lucht te verfrissen door verontreinigende stoffen zoals stof en huidschilfers van huisdieren eruit te filteren. Ten tweede kunnen ze je meer ontspannen laten voelen als je in deze ruimte bent vanwege hun rustgevende eigenschappen. Ten derde helpen ze je gezonder te eten, omdat ze je eraan herinneren om te kiezen voor verse ingrediënten in plaats van verpakte.

Slaapkamer

Je slaapkamer is een van je meest persoonlijke ruimtes, en het is ook een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Het is de plek waar je slaapt, rust en oplaadt. Er zijn talloze voordelen aan het hebben van planten in je slaapkamer. Ze kunnen de lucht zuiveren, stress en angst verminderen, depressie en ontstekingen verminderen. Ze kunnen je zelfs helpen om beter te slapen. Het is aangetoond dat planten de algehele gezondheid verbeteren door het stressniveau te verlagen. Het is logisch dat je je beter voelt als je groen in de buurt hebt.

Voordeur

Groen toevoegen aan uw voordeur is een geweldige manier om bezoekers te begroeten en indruk te maken. De sleutel is om planten te kiezen die weinig onderhoud vergen, omdat je ze waarschijnlijk niet zo vaak water kunt geven als je elke dag naar je werk vertrekt. Een cactus zou een goede keuze zijn als je in een droog klimaat leeft, omdat ze bekend staan ​​als droogteresistent. Andere gemakkelijk te verzorgen planten zijn sedums, vetplanten, klimop en varens. Je kunt ook een kamerplant of twee aan de andere kant van de ingang toevoegen. Dit zal helpen om balans in je interieur te creëren door het groen in evenwicht te brengen met enkele neutrale tinten.

Terras of veranda

Je terras of veranda is een geweldige plek om planten toe te voegen. Met de juiste soort plant kun je je terras of veranda gebruiken om je huis koel te houden in de zomer, warm in de winter en het hele jaar door lekker te ruiken. Planten helpen de lucht om hen heen koeler te houden door overdag warmte van de zon te absorberen.