5 Tips voor betere tuinverlichting

Het selecteren van verlichtingsarmaturen voor buitentoepassingen is een eenvoudige taak. Het is compleet anders dan het selecteren van binnenverlichting. De reflectie van het licht wordt niet beschouwd als een groot probleem voor buitenshuis, maar wel voor binnenshuis. Onze ogen hebben niet zoveel verlichting nodig voor locaties als landschap, gazon etc. om de schaduwen en patronen te zien.

Hier bespreken we hoe u betere verlichting voor uw tuin kunt krijgen.

Er zijn drie soorten verlichtingsarmaturen die u kunt kiezen voor buitenshuis –

Algemene omgeving – Het wordt gebruikt voor een gelijkmatige lichtverdeling in een geselecteerd gebied.

Taak – Het wordt gebruikt voor enkele speciale taken zoals padverlichting.

Accent – Wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op een specifiek gebied.

Veel soorten lampen kunnen worden gebruikt voor buitenverlichting. Het gebruik van gloeilampen kan een verleidelijke uitstraling geven, maar deze verbruiken zoveel energie dat het u zoveel kost. De alternatieven voor gloeilampen zijn halogeenlampen en fluorescerende lampen. De halogeenlamp is een licht aangepaste versie van de traditionele gloeilamp die langer meegaat en minder energie verbruikt dan de gloeilamp. Fluorescerende lampen kunnen ook worden gebruikt voor tuinverlichtingstoepassingen.

Maar als u een prachtig lichteffect wilt creëren met mooie kleuren, raden wij u aan om te kiezen voor LED-lampen. De energiezuinigheid die u van deze lampen krijgt, zult u nooit vinden in andere traditionele lampen. De lange levensduur en de buitengewoon lage energieconditie besparen u veel geld door het besparen van elektriciteit.

Het is altijd anders hoe we het licht overdag zien dan ’s nachts. Omdat de tuinverlichting meestal ’s nachts wordt gebruikt, kan het kiezen van de juiste combinatie van lampen helpen om de prachtige uitstraling van uw tuin te bereiken. Lees deze tips om het beste uit uw tuin te halen –

Voorstelling en verdeling

Allereerst moet u een wandeling maken in uw tuin en beslissen hoe en wanneer u de ruimtes wilt gebruiken. Als je dit alles voor ogen hebt, moet je de divisiebenadering proberen. Door de indelingsaanpak kunt u de tuin in verschillende zones verdelen en de verschillende soorten verlichting voor elke zone selecteren.

Lichtpad verlichten

De tuinverlichting die de aandacht trekt, is de verlichting die op de paden is geïnstalleerd. U moet zich vooral richten op het selecteren van de meest geschikte padenverlichting.

Markeer de waterpartijen

Het installeren van spikes en andere geschikte waterdichte armaturen rond het zwembad zorgt voor de centrale verlichting die de ogen van iedereen kalmeert. Door gebruik te maken van verlichting aan de randen van de vijver kan de aandacht echt worden gevestigd op de kenmerken van de vijver.

Ingangen en poorten

Installeer de LED’s boven het hoofd of aan beide zijden van de voorkant, achterkant van de ingangsdeur. Gebruik laagspanningsarmaturen voor de opritten. Meer over Led armatuur

Architectonische kenmerken

Het installeren van LED Architectuurlampen kan worden gebruikt om de kenmerken van de wanden en andere onderdelen te benadrukken. Een schijnwerper die wordt gebruikt om de wand te verlichten, zorgt voor bijzondere accenten. Het zorgt ook voor accentverlichting van de nabijgelegen planten.

 

De lampen die u installeert moeten gecertificeerd zijn voor veilig gebruik in het openbaar. Wij raden u aan om de hulp van een gecertificeerde elektricien in te roepen voor alle werkzaamheden aan de grondbekabeling. Het advies van verlichtingsontwerpers en fabrikanten kan ook nuttig zijn om de verlichting op de juiste manier te plaatsen.