Geld lenen voor een tuinhuisje

Als je een ruime tuin hebt dan kun je geld lenen voor een tuinhuisje. Je kunt een tuinhuisje voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt het als extra schuurtje inrichten, maar het kan ook een speelhuisje zijn voor de kinderen. Als je een ruim tuinhuis plaatst dan kun je dat zelfs als logeerkamer voor gasten inrichten. Tuinhuisjes zijn in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Het betekent vaak een waardevermeerdering voor je woning en is dus een goede investering.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een tuinhuis?

Wil je geld lenen voor een tuinhuisje dan kun je daarvoor een persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet. Dit betekent natuurlijk wel dat je een extra financiële verplichting aangaat die je wel moet kunnen dragen. Geld lenen doe je bij een kredietverstrekker die je tegenwoordig ook heel gemakkelijk online kunt vinden. Je kunt online ook snel uitrekenen hoeveel je kunt lenen. Dit is handig om te weten zodat je weet hoeveel je kunt gaan uitgeven aan je toekomstige nieuwe tuinhuis. Ook weet je globaal wat je aflossingsverplichting is, zodat je ook weet waar je financieel gezien aan toe bent.

Kan ik ook lenen als ik al eerder een krediet heb afgesloten?

Als je al eerder een lening hebt afgesloten dan wil je misschien liever niet twee losse leningen afbetalen. Je kunt in veel gevallen een lopende lening oversluiten. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je maar 1 aflossing hoeft te regelen, maar soms ben je ook nog eens goedkoper uit als je een nieuwe lening afsluit waarvan de rente lager is dan die van je lopende lening. Ook hier geldt dat goed vergelijken aan te raden is zodat je niet te veel betaalt voor je lening.

Verantwoord lenen voor een tuinhuisje

Een lening aangaan voor een tuinhuisje is natuurlijk een ‘luxe’ lening. Een tuinhuis is immers iets wat je niet echt nodig hebt. Ga hiervoor dus alleen een lening aan als je de aflossingen gemakkelijk kunt betalen. Houd daarbij rekening met lopende verplichtingen, zoals je vaste lasten voor je huur of hypotheek, maar ook de kosten voor stroom, gas, verzekeringen en abonnementen. Tel daarbij ook een bedrag voor levensonderhoud. Als er dan nog genoeg geld overblijft kun je met een gerust hart een lening voor een tuinhuisje aangaan. Een aanvraag wordt overigens altijd getoetst door de kredietverstrekker, meestal aan de hand van een informatie verzoek bij het BKR in Tiel.

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit sponsor-artikel kunnen geen rechten worden ontleend.