Wat zijn de kenmerken van jaloezieën?

Wie overweegt nieuwe raambekleding te plaatsen heeft keuze uit diverse populaire opties. Van jaloezieën tot paneelgordijnen en alles daar tussen in. Ieder type raambekleding bezit zijn eigen karakteristieken en voor- en nadelen. Gaat jouw voorkeur uit naar jaloezieën, dan kun je in dit artikel de kenmerken eens rustig doornemen van jaloezieën. Waaruit kun je kiezen en wat kun je verwachten? Je leest het hier!

Jaloezieën vormen dé woontrend

Allereerst, jaloezieën vormen een zeer fraaie en bijzonder grote trend op dit moment. Wie z’n woning een prachtige nieuwe look wil aanmeten kiest voor jaloezieën, zo werkt dat momenteel. Door te kiezen voor jaloezieën geef je jouw woning dus direct een zeer moderne, actuele upgrade. Naast de zeer eigentijdse look bieden jaloezieën ook de nodige voordelen in de praktijk. Er is keuze uit verschillende type jaloezieën, die elk zo over hun eigen kenmerken beschikken, zoals te zien is bij Topjaloezieën.nl. Voor welk type ga jij?

Jaloezieën brengen rust en sfeer

Ongeacht voor welk type jaloezieën je kiest, allen hebben gemeenschappelijke eigenschappen. Het grote voordeel van jaloezieën is de mooie lichtinval die je zelf kunt bepalen. De horizontale lamellen van jaloezieën zijn zowel naar beneden als naar boven te draaien, waardoor je kunt spelen met de lichtinval en de mate van opening. Geheel horizontaal kun je eenvoudig naar binnen en buiten kijken in een woning. Draai je ze iets schuin naar boven, dan ontstaat er weer een ander type lichtinval en wordt naar binnen en buiten kijken bemoeilijkt. Dankzij jaloezieën kun je genieten van ruime lichtinval in je woning, zonder dat je directe inkijk hebt.

Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën zijn zeer geliefd. Ze kunnen bestaan uit hout of bamboe. Die laatste kent iets dunnere lamellen overigens. Hout kent een rustieke uitstraling. Kies je voor een naturelle afwerking, dan creëer je binnen een handomdraai een landelijke of Scandinavische look en feel binnen je interieur. Daarnaast zijn houten lamellen ook in diverse andere kleuren beschikbaar.

PVC jaloezieën

PVC jaloezieën zijn een voordelige variant van houten jaloezieën. Kies jij voor budget raambekleding, dan kan PVC een goede keuze voor jou betekenen. Een bijkomstig voordeel van PVC is dat het ook in vochtige ruimtes geplaatst kan worden. Zoek je dus jaloezieën voor de badkamer, dan is PVC een prima keuze.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën vormen een zeer actuele, eigentijdse keuze. Ga jij voor mokka bruin, of voor zwart? Beiden vormen een absolute woontrend. Donkere, glanzende jaloezieën van aluminium geven je woning een glamour look en kunnen je woning ook in grote mate verduisteren wanneer je ze volledig sluit. Enig nadeel is dat stof makkelijker zichtbaar is. Aluminium jaloezieën zijn flinterdun ten opzichte van houten jaloezieën.

Tot slot

Zoals je ziet bieden verschillende type jaloezieën diverse mogelijkheden en beïnvloeden ze de sfeer van jouw interieur. Ga jij voor een ultra moderne look, of kies je juist voor een rustieke uitstraling? Met jaloezieën is het allemaal mogelijk!