Discreet genieten van de tuin in jouw badkamer

De badkamer kan soms een kille plek zijn. Het lijkt soms wel alsof men er een sport van heeft gemaakt om de badkamer zo strak en sfeerloos als mogelijk is in te richten. Dit hoeft natuurlijk niet, met kleine aanpassingen en decoraties kun je heel wat meer sfeer aanbrengen in je badkamer of toilet. Als je inspiratie badkamer wilt opdoen ben je hier in ieder geval op de juiste plek. Na het lezen van dit artikel is het je helemaal duidelijk hoe jij een sfeervolle badkamer maakt, mits je het écht wil leren natuurlijk!

Maak gebruik van plantjes (die tegen vocht kunnen)

Een van de eerste makkelijke stappen die je kunt nemen is het plaatsen van planten in je badkamer. Een pot met een grote plant in de hoek van je badkamer of een klein plantje op de vensterbank. Je moet er eigenlijk alleen voor zorgen dat het niet te druk wordt en de planten die je kiest een vochtige en warme omgeving aankunnen. Denk aan de oorspronkelijke omgeving van de plant, kies planten die van oorsprong uit tropische plaatsen komen. Nee, je hoeft echt geen heel Amazonegebied in je badkamer te hebben; het moet alleen die uitstraling krijgen. Met die gedachte in je achterhoofd is het al een stuk makkelijker om een beslissing te maken wanneer je in de Intratuin staat. Een drakenplant of een Kentia Palm zijn voor deze omstandigheden zeer geschikt. Om klein toilet inspiratie op te doen kun je een graslelie als voorbeeld nemen. Deze is wat kleiner en daarmee geschikter voor een kleine ruimte zoals het toilet.

Andere accessoires voor in de badkamer

Niet alleen planten kunnen je badkamer tot leven brengen. Ook voor op een toilet zijn ze zeer geschikt en brengen ze wat sfeer met zich mee. Wel is het handig om bij het uitkiezen van een plant te kijken naar het licht. In toiletten zijn vaak geen ramen, waardoor een plant vaak snel doodgaat. Een cactus of een andere woestijnplant is dan een prima optie.

 Naast planten kun je ook veel doen met accessoires zoals stenen, schilderijen of foto’s en andere versiersels. Het gaat niet om de materialen die je gebruikt, maar om het eindresultaat dat je wenst te behalen. Als het goed is, is je beoogde eindresultaat een sfeervolle en levendige badkamer of toilet. Als je dit niet vergeet tijdens je aankopen, komt het vast en zeker goed.